Op zaterdagmiddag 17 november vond de jaarlijkse diploma-uitreiking aan Ikebana-studenten van het Ohara Chapter plaats. Deze koude middag werd feestelijk ingeleid met een demonstratie door Conny van Dongen en Irene Kho om zo ook meegekomen gasten iets meer te laten zien van de schikkingen van het Ohara Chapter. 

Conny startte met een Mawaru-katachi arrangement. Deze lage ronde schikking met een draaiende beweging is erg geschikt als tafelschikking; een leuk idee voor het komende feestelijke seizoen. Conny gebruikte Nerine, Gerbera, mini-chrysantjes, waxbloem en ledervaren in deze schikking. Daarna maakte ze een prachtige Rimpa in herfstkleuren met verschillende soorten Chrysanten, Pinus en Acerblad. 

Ook Irene bleef in herfstige sferen. In een hoge vaas verbeeldde zij een storm met gebruik van gebogen takken van Liquidambar, takken van Kornoelje en Liguster en herfstblad van Amerikaanse Eik en centraal drie grote cognackleurige Chrysanten. Ze sloot af met twee hele simpele schikkingen met een Aspedistrablad en Gerbera. Door het blad te vouwen in een van de hoeken van de container en daarna onder spanning te brengen met de steel in de andere hoek ontstond een spannende boog. De Gerbera werd tussen 1 van de bladvouwen geklemd. Door de Gerbera te vervangen door een kerstbal kun je met weinig materiaal een mooie kerstdecoratie maken. 

Ikebana Arrangement

Conny sloot de demonstratie af met een tafelarrangement gemaakt van gevlochten rode Cornustakken, waarin gebleekte varen en witte kerstballen werden geplaatst. Daarna werden de diploma’s uitgereikt aan de aanwezige gediplomeerden. Uit handen van de president ontvingen ze ook nog een mooi boeket om thuis een schikking mee te maken. Ter afsluiting toasten we op de behaalde resultaten en werd onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig nagepraat. Al met al een uitstekende besteding van een grauwe novembermiddag.